left to the ski race 2020

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Saami Ski Race

Enontekiö & Kautokeino

Opplev Lapland/Finland

Hvis du er ute etter ekte og urørt natur og villmark, velkommen til Enontekiö! Enontekiö ligger i Nordvest-Lappland, Lapplands fjellene. Det høyeste fjellet i Finland ligger i Enontekiö. Sentrum av Enontekiö kalles Hetta, og er en liten tettsted med 800 innbyggere. Her kan du finne ro og stillhet, og det langsomme liv! Landemerket i Hetta er fjellet Pyhäkero og innsjøen Ounas. Elva Ounas starter fra Hetta og går helt til Rovaniemi, 300 km mot sør. De første innbyggerne kom for å fiske og jakte her rett etter istiden, for over 9000 år siden.

I Enontekiö kan du oppleve ekte lokal kultur og prate med lokalbefolkningen, fordi området ikke er «konstruert» for turister. Enontekiö består av flere småe grender, som tilbyr tjenester for reisende både sommer og vinter, og ligger i umiddelbar nærhet av villmarksområder med elver og innsjøer.

Den viktigste næringen i Enontekiö er turisme. Også reindrifta er viktig og er den tradisjonelle måten å leve og tjene til levebrød. Det er ingen tungindustri i Enontekiö, så luften er noe av det reneste i Europa, ifølge en forskning. På ski, fotturer eller bare ved å tilbringe tid i naturen, kan du føle friskhet. Ofte kan du oppleve fred og stillhet i naturen uten å bli forstyrret av andre, fordi viddene er så store og sjelden ser andre mennesker. Hvis du liker å tilbringe tid i naturen, fiske, fottur, ski eller ta en snøscooter tur, tilbyr Enontekiö deg uforglemmelige opplevelser. Våre lokale guider tar deg med på en guidet safari.
Det er ca 120 km preparerte skiløyper i Hetta. Den belyste delen av skiløypa, ca 10 km, er vanligvis åpen fra begynnelsen av november. Skisesongen varer til slutten av april i Hetta. For mer informasjon: Hetta Ski Resort og TosiLappi.fiKilpisjärvi, en annen bygd i Enontekiö, er et sant paradis for en skiløper som liker å gå på ski utenom løyper. Landskapet er bare utrolig, og her kan du gå på ski over tregrensen, på den sanne tundraen. Det er ingen oppkjørt løypenett på viddene i Kilpisjärvi , men hvis du er erfaren og liker å gå på egenhånd, vil du ha mye moro på ski. Det er et stort servicenettverk vedlikeholdt av Metsähallitus både i Hetta og Kilpisjärvi. Det finnes ubetjente, åpne hytter, reserverbare hytter og peiser vedlikeholdt av Metsähallitus. Mer informasjon om Kilpisjärvi-området

Kautokeino – sentrum for samisk kultur i Norge – The hearth of Sápmi

Det samiske folket er den eneste urbefolkningen i Europa. Det samiske folk bor i Norge, Finland og Sverige i den nordlige delen av Skandinavia i tillegg til i Russland. De har tradisjonelt levd av fiske, jakt og reindrift. Samisk husflid (duodji), språk og joik er en viktig del av deres kultur.

90% av innbyggerne i Kautokeino er samer og snakker samisk. Kautokeino er norges største kommune med sine 9704km2, men ikke den mest befolkede kommunen, med sine omlag 3000 innbyggere. Du kan føle friheten på den enorme vidstrakte tundraen (vidda), som allerede starter i sentrum av Kautokeino. Tundraen og den fantastiske naturen innbyr til båtturer, fiske, jakt, fotturer og skiturer. Forholdene egner seg for erfarene personer som ønsker å gå utenfor merket sti.

I Kautokeino ligger Samisk høgskole, der ungdom kan studere samisk kultur, språk, duodji (håndverk), journalistikk eller bli lærer. det er et meget internasjonal miljø ved Samisk høgskole.

Den beste tiden å oppleve det kulturelle tilbudet i Kautokeino, er å besøke en av de mange festivalene. Påsken er den største festivalen med lange tradisjoner for samene. Men det er også andre festivaler, som sikfestivalen, vanndrag med snøskuter, reinkapp kjøringer, høstfestival og snøskutercross.

www.kautokeino.kommune.no

www.samieasterfestival.com

Thon hotels Kautokeino